تازه ها

علت واقعی حجاب

ریشه واقعی پدیده پوشش و حجاب را باید در یک تدبیر ماهرانه غریزی زن جستجو کرد که خداوند در نهان او گذارده است.

بحثی است درباره ریشه اخلاق جنسی زن از قبیل حیا و عفاف و تمایل و ستر و پو شش خود از مرد که از کجا سرچشمه گرفته است؟دقیق ترین نظریه ها آن است که این اخلاق برای زن، تدابیری است که خود زن با یک نوع الهام برای گران بها کردن خود و حفظ مو قعیتش در برابر مرد به کار برده است.

از طرفی دیگر سوال این است که آیا زن و تمتعا ت مرد از زن باید رایگان باشد؟آیا مرد باید حق داشته باشد تا از هر زنی در هر محفلی

حداکثر تمتعات را ببرد یا خیر؟

اسلام که به روح مساعل مینگرد جواب می دهد:

خیر،مردان فقط در محیط خانوادگی و درکادر قانون ازدواج و همراه با یک سلسله تعدات سنگین می توانند از زنان به عنوان همسران قانونی کامجویی کنند. اما در محیط اجتماع،استفاده از زنان بیگانه ممنوع است.

ارتباط بین عفاف و حجاب

برخی در صددبرامده اند تا ارتباط و نسبت بین حجاب و عفاف را رد کرده و در نتیجه حجاب را امری غیر ضروری بدانند،زیرا می توان عفت را بدون حجاب تحصیل کرد.اینک به ربط و علیت بین این دو واژه و عنوان می پردازیم تا ثابت نماییم که بین این دو ارتباط تام و وثیق است.

مفهوم عفاف

((عفاف))از ماده((عفت)) به معنای باز داشتن ازچیزهایی است که حلال نبوده و جمیل نمی باشد.

راغب اصفهانی می گوید ((عفت عبارت است از حصول حالتی برای نفس که به واسته آن انسان می تواند خود را از غلبه شهوت حفظ کند)) .

((عفاف)) به معنای باز داشتن و امتناع،داخل در علاقه ای می شود که با حالت میل شهوانی و تحریک نفسی در تضاد است. و دارای چند خصوصیت می با شد.

1_ گویای خصلت انسانی است.

2_ گویای حالت داخلی و باطنی است.

3_ دارای مظا هر خارجی است که می تواند نشانگر و نمایان از او باشد.

لذا می توان گفت که حجاب و پوشش نشانه عفاف و حیا است.

 تفاوت پوشش زن و مرد

احکام تشریعی اسلام ، متناسب با ویژ گی های تکوینی و به منظور تامین مصالح و دفع مفاسدی است افراد را تهدید می کند. تفاوت زن و مرد در بسیاری از احکام تشریعی از جمله حجاب نشاًت گرفته از تفاوت های تکو ینی آن ها است.

تحقیقات علمی و فزیولژی و روان شناسی در باب تفاوت و روحی زن و مرد ثابت کرده است که به محرک های چشمی حساس تر از زنان اند و بر عکس،زنان در مقابل محرک های لمسی حساسیت بیشتری دارند.

تحقیات و تجربه های علمی نشان می دهد که آن اندازه که مرد از نگاه کردن به تن و اندام زن تحریک می    شود،زن از مشاهده بدن مرد تحریک نمی شود.

در روانشناسی جنسی نیز ثابت شده است که تمام سطح بدن زن برای مرد محرک است،اما در مرد چنین نیست.

دین مقدس اسلام نیز متناسب با ویژگی ها و تفاوت های تکوینی زن و مرد، احکام و تعالیم نورانی خود را تشریع کرده است، مثلا برای حفاضت مردان از مفاسد ناشی از حسا سیت بیشتر آنان نسبت به محرک های چشمی شهوت انگیز،آنان را به مراقبت و کنترل بیشتر چشم در موا جهه با نا محرم مامور کرده است.

در مقابل ، به دلیل لطافت و حساسیت بیشتر زنان نسبت به محرک های لمسی ، برای حفاظت آنان از مفاسد ناشی از این ویژگی ، آنان را به حجاب و پوشش بیشتر در مواجهه با مردان نا محرم دستور داده است.

نوع عقل وذکاوت

بر اساس تحقیقات علم روان شناسی جدید، در حالی که جنس مرد و زن از لحاظ ذکاوت عمومی با یکدیگر برابرند ولی از بعد عقلی ، تفاوتی اساسی بین مرد و زن است.

برخی می گویند : عقل بر دو قسم است : قسمتی حفظ کننده و قسمتی نیز نو آور است. بخش نو آور از بخش حفظ کننده مطالبی را می گیرد تا نوآوری و ابداع کند.

در طبیعت عقل زن ، تمایل بیشتری به قوای حفظ کننده است در حالی که طبیعت عقل مردان به قوای نو آوری و ابداع نز دیک تر ا ست .

از بعد ذکاوت و هوش ، زنان قدرت بیشتری برای حفظ دانسته ها دارند در حالی که مردان به واسطه قدرت تفکر ، در زمینه ابداع و اختراع بر زنان برتری دارند.

طبیعت نو آور مرد ، در مزین شدن او به عقاید و اخلاق و بهره گیری از حکمت های جدید در زندگی و حرکت او در راه کشف دانش های نظری و تطبیقی متجلی می شود ، بدون آن که اهمیتی به شهرت و دیدگاه مردم نسبت به خود دهد بر خلاف زنان . به همین جهت است که گفته شده : ((تمدن ، ساخته مردان است نه زنان)) .

ترجیح عقل بر عا طفه

انسان ساختار روحی اش از عقل و عاطفه تر کیب یافته است ، ولی خدا وند سبحان در مرد عقل را نسبت به عاطفه اش بیشتر قرار داده و عاطفه زن را نسبت به عقلش فزونی بخشیده است ، و این به جهت ساز گاری با نقشی است که هر کدام در زند گی دارند. و این اختلاف برای انس و الفت و گرا یش آنان به یکدیگر ضروری است .

روان شنا سان می گویند : (( دختران به حکم احساس رقیق و عوا طف پاکی که دارند زودتر از پسران تحت تاثیر بر نامه های اصلاحی قرار می گیر ند و خیلی زود تر از پسران به راه می آیند .

به گفته (( مو ریس د بس)) دختران ، مخصوصا به سبب مادری و خانوادگی آینده شان ، خود تربیتی دارند ، که اندکی با تر بیت پسران جوان متفاوت است )) .

مادری ، در رشد عواطف  زن نقش ویژه ای دارد ، از این رو روان شناسان این را در زنان کانون بسیاری از حالات روانی و عاطفی می دانند که از کیان و هستی زن جدایی ناپذیر است .


نوشته شده در ساعت 11:34 صبح توسط محمد رضا رفعتی نظرات ( ) | |